TRÆNINGSLEJR 2017


Træningslejr er lig med frisk luft, klorsmag, masser af træningstimer og selvfølgelig ømme ben og arme, hvis det bliver gjort rigtigt.

Lad os starte med sidstedagen: 1/10 IM med start fra Kalundborg hallerne. Da deltagerne mødte søndag klokken 9:00 stod cykelstativerne klar ved Hallens hovedindgang. Der var lagt “kunstgræs” ud, så alle kunne løbe til og fra cyklerne i høj fart. Cyklerne havde overnattet i “parkeringskælder” sammen med “race-kassen”.


Efter at have flyttet cyklerne op i startområdet, var det tid til at hoppe i svømmetøjet. Strategien var lidt forskellig, nogle i almindeligt badetøj, andre i lidt neopren, mens Peter stillede op i heldragt. Om det var for at få mere fart på i bassinet, eller det var for at træne et rigtigt skift til cyklen, kunne vi ikke for alvor regne ud på det tidspunkt.

Starten gik præcis på slaget 10:00. Peter, Daniel og Michael havde valgt den samme bane ud fra en fornemmelse af, at de tre ville svømme hurtigst af alle. Peter lagde sig forrest, med Daniel lige i fodballerne. Michael lå tilsvarende tæt på Daniel – han var faktisk også en tur ude i overhalingssporet, så jeg – men det er altså svært at komme forbi sådan et par brede drenge, der bare svømmer endnu stærkere, hvis man fører sig lidt frem. Sejt at du var helt uimponeret.

Stillingen holdt i bassinet. Nu stod vi bare og ventede på, at Peter ville sætte hele føringen over styr ved første skift p.g.a. den der skide svømmedragt, han sikkert ikke havde tænkt sig at at cykle i.

Men det sagde bare “svup” og så var dét neopren hevet af. Montering af cykelsko, hjelm og briller gik mindst ligeså hurtigt.

Peter fik lige sagt “Vi ses ikke igen” til Daniel og Michael inden han høvlede afsted på cyklen – I skal ikke være ked at det drenge, jeg har været ude og træne med Peter nogle gange i vinter og det er absolut ingen skam at ligge bag ham. Daniel kom pænt afsted som nummer to, mens Michael gav sig god tid til tøjskift (nogen vil sige lidt for god tid). Det må vi arbejde med inden din sæson for starter for alvor.

Alle øvrige kom også fint igennem svømningen og op på raceren i det skønne solskin. Der var ikke super-varmt, men fint til vores trænings-tri.

Peter slækkede herefter ikke på farten og kunne løbe ud på sidste disciplin med et komfortabelt forspring og så kunne – Peter “See You Later Alligator” Jespersgaard – efter løbeturen vinde sikkert i tiden: 57:25 foran Daniel, der brugte 59:21. Michael brugte 1:00:08. Det er rigtige gode tider.

Det kunne have været spændende hvis Lars Peter Bloch også havde stillet op søndag, men han skulle til Islev og køre en duathlon sammen med nogle andre legekammerater – det blev til en fjerdeplads – Tillykke med det.

Samlet resultat:

Damer:
1:12:36 – Kirsten
1:17:13 – Cecilie
1:19:26 – Helle
1:21:43 – Pia
1:23:32 – Minja
1:28:48 – Anja
1:29:40 – Gitte

Herrer
0:57:25 – Peter
0:59:21 – Daniel
1:00:08 – Michael
1:06:48 – Martin
1:09:41 – Henrik
1:10:08 – Thomas
1:11:38 – Brian
1:21:21 – Max
1:28:49 – Mick

Alle (der var der om søndagen) fik udleveret “Finisher T-Shirts” efter stævnet.

Efter omklædning gav Øyvind os en glimrende yoga-lektion beregnet til sportsfolk, der træner meget – det er jo sådan nogen som os!

Mange af os erfarede, at smidigheden ikke er i top. God ting at arbejde med.

Nu skruer vi tiden tilbage til første dag:

Fredag.

Efter Tims briefing om weekendens program, afholdt vi løb over 2 distancer. Den længste var på omkring 11 km og den korteste på ca. 9 kilometer.

Det var mest ment som en stille og rolig måde at komme i gang på og snakken gik, i hvert fald på den korte. På den lange rute gik det også meget godt med det sociale – lige indtil kysthospitalet, så gik der selvfølgelig i ræs det for nogle af os. Men det er naturligvis også svært, at holde så mange kræfter i ro – så længe!

Vi sluttede af med en omgang sandwich.

Lørdag

Vi lagde ud med cykling fra morgenstunden – i to hold. Det “superhurtige” og det “hurtige”. Det var op til folk selv, hvilket hold man ville deltage på.

På det “superhurtige” blev der gået til stålet af de superhurtigste folk og det kostede mange kræfter for resten at være med på det niveau.

Det “hurtige” hold tog den mere med ro. Måske på grund af, at der skulle køres enkeltstart klokken 10:20 på vores 11-kilometer rute på Asnæs.

Jeg vil gå så vidt at sige, at nogle af de hurtige faktisk sad og “fes den lidt af”.

Enkeltstartsresultaterne er derfor ikke helt retvisende, men I får jeres point alligevel.

Point – Damer:
12 – Kirsten
10 – Helle
08 – Cecilie
06 – Pia
04 – Gitte

Point – Herrer:
12 – Lars Peter
10 – Tim
08 – Peter
06 – Daniel
04 – Martin
02 – Ole
01 – Brian
00 – Michael
00 – Martin
00 – Henrik
00 – Max

Jeg vil dog bemærke, hvor tæt kampen var i toppen herreklassen:

17:32 – Lars Peter Bloch
17:55 – Tim Bilstrup
17:57 – Peter Jespersgaard
– og at Dan kørte 17:34 mandagen i samme uge, men det var i meget i bedre vejr.

Der var faktisk hundekoldt, blæsende og fugtigt mens vi cyklede.

Efter vi kom hjem til hallen gik vi direkte i et skift til løbetøj og løb ruten, der skulle gennemføres til stævnet søndag.


Her gik Thomas “kold” efter løbeturen – sådan går det, når man ikke har trænet siden Ironman Nice 2016 – talent alene gør det ikke!

Frokost var salater med blandet fyld og brød.

Bagefter gav Lars Peter Bloch en indsigt i, hvordan han startede i sporten – samt hvordan og hvor meget han træner. Med den mængde træning der skal til i vores sport, handler det også om, hvordan man får hverdagen til at hænge sammen.

Så var det tid til en tur i svømmehallens bassin. Vores cheftræner Tim havde strikket 3 giftige programmer sammen, som vi fik en time til af gennemføre.

For øvrigt er svømning en glimrende måde at varme armene op med, når næste disciplin er et “tag-selv-bord” – Vi fik grovboller.

Det var tilfredsstillende for os at se, hvor energisk alle gik til opgaverne – fortsæt endelig med det resten af sæsonen.

Mød op til fællestræning eller find nogle gode “legekammerater” i klubben (det er effektivt og sjovt).  Venligt gruppepres virker!

Fra “Event-magerne” (Chef-svømmetræneren og Chef-cykeltræneren) skal der lyde mange sportslige hilsner og tak til alle, der havde valgt at bruge det meste af en weekend på træningslejren.