LØBETRÆNING 10.9.2020

Et flot felt af ambitiøse supermotionister.

I de 11 år jeg har boet her i byen, har jeg aldrig set så mange glade løbere træne sammen på Munkesøens slidte cinders. Det giver altså noget ekstra, at løfte i samlet flok. Fedt!

Jeg håber I “hænger på”, også når vejret bliver køligere og mørkere.

Der blev godt nok løbet sindssygt stærkt af de 5-6 hurtigste – de tog aftenen som en slags maks-træning og det er helt okay. Banen giver heldigvis mulighed for træne på mange forskellige niveauer samtidigt. Træningen var lagt an til at træne dit drømme-tempo på en 10 km. og det gjorde langt de fleste.

Der er plads til flere, som gerne vil have mere fart i løbeskoene. KIF serverer forfriskninger bagefter og der er mulighed for bad på stadion.

Ved Gud, vi savner en bane med lys og en bane der ikke bliver oversvømmet og mudret om vinteren. Men det er desværre ikke Vor Herre, der bestemmer her i kommunen, så vi vil igen i år improvisere os frem. Lys på området er der en mulighed for lykkes i nær fremtid. Den flotte herre (nr. 2 fra højre) Erik Johansen, har i snart 1½ år arbejdet sammen med tre andre om at få brugbart lys op omkring stadionbanen. Det er en vej med adskillige bump, men vi tror på en snarlig løsning. Hvornår den bliver ført ud i livet, ved vi ikke, men vi er optimister.

Opvarmningen tog 14 minutter
Intervallerne tog 30 minutter
Nedkøling (valgfrit distance), men gerne 3 km. langsomt, nogle løb det dobbelte.

Hvis du er effektiv kan det hele overståes på 1 times tid.

Vi ses på torsdag!

AFTENENS PROGRAM:
15 min. opvarmning i skoven.

Kort pause

4 x 400 meter.
En anelse under din konkurrencefart (5 til 10 sekunder langsommere pr. km).
Samme fart alle 4 omgange.
Pause: 1 min fra sidste løber er i mål.

Kort pause

3 x 800 meter.
Første 400 meter: Moderat hårdt – din konkurrencefart.
Anden omgang: 5 til 10 sekunder hurtigere (på omgangen – altså).
Pause: 1 min fra sidste løber er i mål.

Herefter afjogging/nedkøling ca. 3 km. – det er altså et must!

Apropos diskussionen om håndledspuls/brystbæltesender: Hvis I vil bruge pulsværdier til noget seriøst arbejde, så kig lige på Bo og Allans pulsfiler fra sidst vi var i Munkesøen.

De udførte præcis det samme arbejde, men Bo anvendte et brystbælte og Allan brugte urets håndledsdioder. Ingen tvivl om, at bæltet er det eneste pålidelige.

Det øverste billede er Bo Melchiorsens pulskurve:

Herunder er det Allan Prøhls pulskurve: